18 feb

Sportinfrastructuur VUB

 

Vooreerst hebben we het voortgezet gebruik van de sportinfrastructuur op de VUB campussen. Jawel, sinds kort kan je niet alleen terecht in Sportopolis Jette, maar ook in Sportopolis Elsene op de campus Oefenplein. Sportopolis heet je van harte welkom...

Een greep uit de mogelijkheden

Sport-aanbod van de VUB

OSB-leden krijgen aan de VUB reeds lang een voorkeurbehandeling op sportgebied. Het leek ons interessant om nog eens op een rijtje te zetten waaruit deze voordelen bestaan:

Via de aankoop van een sportkaart kan je deelnemen aan de activiteiten van het sportprogramma te Elsene (een 11-tal sporten gaande van Body 'N Punch over judo tot zwemmen). Ook in Jette bestaat er een sportprogramma met 4 sporten die doorgaan in Sportopolis. OSB-leden betalen voor hun sportkaart 40 EUR per academiejaar. De sportkaart omvat een verzekering die voor oud-studenten betaald wordt door OSB. Alle activiteiten van het sportprogramma zijn gratis en worden door deskundige lesgevers begeleid.

Daarnaast kun je als sportkaarthouder ook deelnemen aan een aantal lessenreeksen die in samenwerking met professionele begeleiders georganiseerd worden. Deze cursussen vari벥n van Afrikaanse dans en aqua-gym tot Rayu-yoga en salsa-dansen. Er wordt wel telkens een kleine vergoeding aangerekend.

Ge﮴eresseerden in fitness en powertraining kunnen terecht in Sportopolis Elsene en Jette.

Je kan als houder van een sportkaart of een zwemabonnement ook tegen een voordeelprijs een sportterrein huren. Denk daarbij niet alleen aan de klassieke sportzalen en tennisterreinen, maar ook aan de klimmuur, de judozaal, de squashterreinen en het baseball-veld.

De toegang tot het zwembad van de campus Etterbeek is niet langer gekoppeld aan het bezit van een sportkaart. Per zwembeurt betaal je 2,50 EUR. Het gebruik van de sauna is in deze prijs inbegrepen. Voor OSB-leden bestaan er abonnementen aan gunsttarief. Voor 10 beurten betaal je slechts 23 EUR, voor 20 beurten 43,00 EUR. Het zwembad is van maandag tot vrijdag open van 12u tot 14u en van maandag tot donderdag van 17u tot 21 u.

Wisten jullie trouwens dat de Sportdienst van de VUB tijdens de schoolvakanties ook sportkampen voor jongeren organiseert? Zowel tijdens de Paasvakantie als de zomervakantie worden er "Omnisportweken" voor 6- t.e.m. 11-jarigen en "Avontuurlijke sportweken" voor 12- t.e.m. 17-jarigen ingericht. Kinderen van oud-studenten zijn van harte welkom.

Praktisch

Sportkaart voor OSB-leden: 40 EUR per academiejaar

Openingstijden Zwembad:
    Maandag tot vrijdag: 12-14 uur
    Maandag tot donderdag: 17-21 uur

Openingstijden Sportzalen, squashbanen en openluchtterreinen:
    Maandag tot vrijdag: 9-22 uur

Sluitingsdagen:
    St. V鬠wintervakantie en offici묥 verlofdagen personeel

 

Info: www.vub.ac.be/sport

E-mail: sportdienst@vub.ac.be

Tel. +32 2 629 23 11